Feestje Themafeestje   Spelletjes   Uitnodigingen   Kinderuitjes   Activiteiten   Kinderfeestje Thuis   Versiering  Pretparken  Traktatie  Home Friesland Overijssel Flevoland Noord_Holland Zuid_Holland Utrecht Gelderland Zeeland Noord_Brabant Limburg
Feestjes   - Groningen
- Drenthe
- Friesland
- Overijssel
- Gelderland
- Flevoland
- Noord Holland
- Zuid Holland
- Utrecht
- Zeeland
- Noord Brabant
- Limburg


 
Uitnodigingen voor kinderfeest en verjaardag


Kinderfeest uitnodigingen maken
Als je een kinderuitje of een verjaardagsfeestje organiseert kan je de uitnodigingen zelf maken. Dit is een leuke manier om al in de feeststemming te komen en om er een persoonlijk tintje aan te geven. Een uitnodiging met "Kom je ook op mijn feestje?" en een aanvangstijd en plaats en vaak niet meer voldoende. Daarom geven we hier een aantal tips en aandachtspunten voor als je zelf de uitnodigingen gaat maken voor een kinderfeestje.

Wat zet je op de uitnodigingen?
Iedereen die je uitnodigt op het kinderfeestje moet natuurlijk wel van alle handige informatie op de hoogte zijn. In de eerste plaats zijn de tijd en de plaats altijd de belangrijkste punten die je op de uitnodiging zet. Daarnaast kan je voor de mensen die het adres niet kennen een routebeschrijving meegeven zodat je zeker weet dat alle gasten het adres van jouw verjaardagsfeestje ook echt zullen vinden.

Als je geen kinderfeestje thuis viert maar er een leuk kinderuitje van maakt dan is het handig op een trefpunt op de uitnodiging te zetten. Meestal is dit gewoon het adres van de jarige. Als er kinderen zijn die wat verder weg wonen, maar wel op de route naar het uitje kan je beter ergens anders afspreken zodat de ouders minder ver hoeven te rijden en onnodige kilometers moeten afleggen.

Zet behalve een aanvangstijd ook een eindtijd op de uitnodigingen, zodat de ouders weten wanneer ze hun kind(eren) weer op kunnen halen van het trefpunt. Terwijl de verjaardagsgasten één voor één opgehaald worden kan je de kinderen die nog aanwezig zijn bezig houden met bijvoorbeeld een spelletje of kleurplaat.

Het is ook een goed idee om je telefoonnummer op de uitnodiging te vermelden. Als er ouders zijn die vragen hebben over het feestje, of als sommige kinderen helaas niet aanwezig kunnen zijn op de verjaardag kunnen ze je in elk geval bereiken.

Tip: Vraag aan de ouders ook hun telefoonnummers voor noodgevallen of als er iets anders gebeurt waar je geen rekening mee gehouden hebt.

Versturen of uitdelen van de uitnodigingen
Als je de uitnodigingen verstuurt of gaat uitdelen op school kan je dat het beste ruim van tevoren doen. Tussen één en twee weken voordat het feestje plaatsvindt is meestal wel voldoende. Omdat de meeste ouders ook een druk schema hebben kunnen ze dan rekening houden met de verjaardag en alles goed plannen.

Uitnodigingen voor themafeestje
Geef je een voetbalfeestje, prinsessenfeestje of een verjaardag met een ander themafeestje? Maak de uitnodigingen dan ook in dezelfde sfeer. De kinderen kunnen dan ongeveer verwachten wat voor feestje jij gaat organiseren. Zet op de uitnodiging ook dat het om een themafeestje gaat. Een themafeestje is natuurlijk helemaal compleet met verkleedkleren. Als je deze niet zelf in huis hebt zijn er veel mogelijkheden om die te kopen of te  huren, maar je kan ook vragen of de gasten in themakleren op je verjaardagsfeestje aankomen.